DİYARBAKIR / KULP - Kulp Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Kulp MTAL

Ock

“Değerlerimle Büyüyorum” projesi kapsamında Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri; Vali Nafiz KAYALI İlkokulu, Kulp Anaokulu ve Atatürk İlkokulu’nunda Pembe Duygu KARATAŞ ve Zehra ÇELİK koordinatörlüğünde bu ayki değerimiz olan “Dürüstlük” teması ile ilgili “Pinokyo” isimli gösteriyi sergilediler.

Etkinilklerin hazırlanıp gösterilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz müdür yardımcımız aynı zamanda matematik öğretmenimiz Hacer ATAK ‘ın da içinde yer aldığı Mind Games and Math adı altında eTwinning Projesi yürütülmeye başlandı. Öğrencilerimizden yoğun katılım gözlemlendi.

9’u Türkiye’den olmak üzere Azerbaycan, Romanya, Arnavutluk, Makedonya, Portekiz ülkelerinden 17 öğretmenin katılımıyla oluşturulan Avrupa okullar topluluğu eTwinning Projesi çalışmalarına başlanmıştır. 9’u Türkiye’den 17 ortaklı aktif eTwinning Projesi gerçekleştiriliyor.

PROJE HAKKINDA

2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuz Müdür yardımcısı aynı zamanda matematik öğretmeni Hacer ATAK ’ın katılımıyla Mind Games and Math adı altında eTwinning Projesi yürütülmeye başlandı. Öğrencilerimizden yoğun katılım gözlemlendi.

Projemiz kapsamında yaygın bir akıl oyunu olan Mangala’nın örnek gösterilebileceği; çoğunlukla analitik düşünme, hızlı karar verme, önceden tahmin etme gibi yetenekleri geliştiren stratejik akıl oyunlarını kullanarak, bu akıl oyunları ile sosyal etkinlikler düzenleyerek insanların matematiğin eğlenceli yönlerini görmelerini sağlamayı, matematiğe karşı önyargılarını kırmayı hedefliyoruz.

Bu hedefler doğrultusunda 17 ortak bir araya gelerek bu projeyi oluşturdu. Proje boyunca tüm ortakların öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde çeşitli etkinlikler yapacaklardır. Biz de ilk aşamalardan biri olarak okulumuzda bir mangala turnuvası yaptık. Daha sonrasında projemiz hakkında bilgi vermek, projeyi okulumuzda tanıtmak için yaptığımız posterleri, okul panomuza yerleştireceğiz.

Ara

Okulumuzdaki idari kadronun ve  okul-sınıf rehber öğretmenlerinin katılımıyla merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden öğrencilerimiz için veli ev ziyaretleri yapıldı.

Okul-aile bağlarının pekiştirilmesi , ailelerin okullara yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleşen veli ev ziyaretlerinde öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra okula aidiyet duygularını geliştirmek ve devamsızlık oranlarını en aza indirmek gibi önemli konular üzerinde duruldu. Bizleri güler yüzle evlerinde karşılayıp ağırlayan misafirperver velilerimize kurumumuz adına teşekkür ederiz.