DİYARBAKIR / KULP - Kulp Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri

Ara

Dilimizin Zenginlikleri  Projesi, aralık ayı etkinliği olan M. Âkif ERSOY’un Safahat adlı kitabından seçilen kelimelerle anlamlı “ En İyi Cümle /Afiş Yarışması”  okulumuzda her kademede öğrencilerimizin aktif katılımı ile gerçekleşti.

Öğrencilerimizin büyük emeklerle tasarlayıp hazırladığı  afişler arasından “En İyi Cümle/Afiş” şartnamede belirtilen hususlar çerçevesinde yürütme komisyonunca seçilip ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

Ara

Türkçenin söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini kültür taşıyıcısı olan sözcülklerimiz ile buluşmasını buna bağlı olarak da dilii daha iyi kullanmaları ve düşünce dünyalarını geliştirmke amacıyla Bakanlığımızın başlattığı "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde okulumuzda her kademede eş anlamlı kelimeler ile ilgili " Bilen Oturur" ve pano çalışması etkinlikleri yapıldı.